Voor telers die vooruit kijken

Glastuinbouwshop wil gewasbeschermingsmiddelen aanbieden tegen eerlijke prijs

Glastuinbouwshop is deelnemer aan HortiNext Start-up Paviljoen op vakbeurs HortiContact
375 0
Glastuinbouwshop wil gewasbeschermingsmiddelen aanbieden tegen eerlijke prijs

Een vaste lage prijs per product, die voor iedereen inzichtelijk is op de website. Bij aankoop van biologische en chemische bestrijders niet betalen voor advisering wanneer de klant hier geen gebruik van maakt. Dát is de kern van de start-up Glastuinbouwshop die in 2016 is opgericht door Q-chem B.V. en die sinds dit jaar via de webshop gewasbeschermingsmiddelen voor de glastuinbouw levert.

Q-chem kwam op het idee om een start-up voor gewasbeschermingsmiddelen op te zetten nadat zij merkte dat veel van haar leveranciers ook producten uit de tuinbouwsector bij haar aanboden. Om het professioneel aan te pakken, besloot Q-chem een bedrijf op te richten dat zich specifiek richt op de verkoop van de gewasbeschermingsmiddelen.

Start

Direct na de oprichting in 2016 begonnen de gedreven medewerkers van Glastuinbouwshop met het voortraject. “We keken daarbij vooral naar de mogelijkheden”, zegt Ralf Koedijker, Sales & Accountmanager bij Q-chem. “We stelden onszelf de vraag welke producten we direct en in de toekomst kunnen aanbieden. Dit voorjaar zijn we live gegaan met het bedrijf als webshop.”

Ontwikkeling

Momenteel beslaat het assortiment al een grote variatie aan biologische en chemische gewasbeschermingsmiddelen, waaronder een eigen huismerk vangplaten onder de naam Pro Trap. Daar blijft het echter niet bij volgens Koedijker. “We willen graag zowel de productlijn als de toelatingen uitbreiden. Er lopen nu een aantal tests met onze vangrollen bij verschillende tomatentelers en aardbeienkwekers. Uit eerdere tests bleek al dat de lijm en kleurechtheid van de rollen goed blijft na verloop van tijd, nu testen we hoe lang de rollen kunnen blijven hangen. Zodra we klaar zijn met testen, brengen we rollen van 15 centimeter op de markt. Daarnaast staan ook nieuwe toelatingen, meststoffen, krijtmiddelen en natuurlijke vijanden op de lijst om later aan het assortiment toe te voegen.”

Toekomstplannen

De geplande uitbreidingen van de producten die Glastuinbouwshop via de webshop aanbiedt, past goed in de toekomstvisie van het bedrijf. “Over vijf jaar zien wij onszelf als een gerenommeerd leverancier van gewasbeschermingsmiddelen die het totaalaanbod aanbiedt van alles wat in Nederland beschikbaar is”, aldus Koedijker. Op het HortiNext Start-up Paviljoen van de vakbeurs HortiContact hoopt het jonge bedrijf een groot aantal telers te bereiken en kennis te laten maken met haar producten.

Tekst: Leo Hoekstra. Foto: Glastuinbouwshop.

Geef commentaar

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd