Voor telers die vooruit kijken

Leer kinderen de bijzondere wonderen van de natuur

Lespakket ‘Hulptroepen uit de natuur’ voor groep 4,5,6
493 0
Leer kinderen de bijzondere wonderen van de natuur

Samen met Naturalis heeft Koppert Biological Systems een lespakket ontwikkeld voor basisschoolleerlingen van groep 4, 5 en 6, dat aansluit op de kerndoelen binnen het onderwijs. Vanaf nu kunnen zij leren hoe groenten en fruit gezond groeien, welke insecten hierbij kunnen helpen en hoe belangrijk hommels zijn.

Familiebedrijf Koppert, dat deze week haar 50-jarig bestaan viert, heeft als missie de gezondheid van mens en aarde te willen verbeteren. Daar hoort ook goede educatie bij. Daarom mocht Dolores Leeuwin, bekend van televisieprogramma Het Klokhuis, afgelopen zaterdag het nieuwe lespakket lanceren. De aanwezige kinderen deden een interactieve quiz, leerden spelenderwijs over bestuiving en de weg van zaadje tot tomaat.
“Het past bij ons om deze stap te zetten. We zoeken voor onze producten naar oplossingen die in de natuur voorkomen om daarmee vervolgens de land-, tuin- en akkerbouw te helpen bij het produceren van gezond voedsel”, vertelt projectleider Agnes van den Berg. “De natuur is voor ons vanzelfsprekend belangrijk. Goede voorlichting ook.”

Zegt het voort

Het bedrijf voert al jaren een actief beleid om biologische bestrijding en bestuiving onder de aandacht te brengen van consumenten. Bijzonder is de samenwerking met Naturalis, omdat deze organisatie kennis heeft over de behoefte van het onderwijs. “We hopen dat het zeven lessen tellende educatieve pakket een vast plekje krijgt binnen het lesprogramma. Het duurt nog even voordat het bekendheid krijgt”, legt Van den Berg uit.
Basisscholen ontvangen binnenkort een mailing met informatie. Nog beter werkt het als iedereen in de glastuinbouw met jonge kinderen het onderwerp aankaart bij de leerkrachten. Verspreiding van mond tot mond werkt nu eenmaal het allerbeste. Basisscholen kunnen het lespakket voor € 25 bestellen via www.hulptroepenuitdenatuur.nl.

Tekst: Pieternel van Velden.

Geef commentaar

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd