Voor telers die vooruit kijken

'Toekomst van de tuinbouw' vandaag via livestream op HortiValley

438 0
'Toekomst van de tuinbouw' vandaag via livestream op HortiValley

Vandaag, tussen 15.00 en 20.00 uur, geven prominente sprekers hun visie op de toekomst van de tuinbouw. De presentaties op het Westland Event zijn vanaf 15.00 uur te volgen via een livestream op de homepage van HortiValley.nl. Sprekers zijn onder meer Yuri van Geest, Jan Rotmans, Hein Deprez en Koen Hazewinkel.

De middag begint met een welkomstwoord van dagvoorzitter Marijke Roskam, onder meer bekend als presentatrice bij BNR Nieuwsradio. Vervolgens zal wethouder Theo Duijvestijn het Westland Event openen. Daarna komt hoogleraar en wetenschapper Jan Rotmans aan het woord. Hij is een autoriteit op het onderwerp 'transitie' en deelt met het publiek zijn ideeën over een tuinbouwsector in transitie.

Hein Deprez en Koen Hazewinkel

Na een korte pauze zijn er presentaties van Hein Deprez en Koen Hazewinkel. Deprez is uitvoerend voorzitter van de Greenyard Foods Group, waartoe Greenyard Foods (Pinguin & Noliko), UNIVEG en Peatinvest behoren. Hij vertelt over de noodzaak van verticale systemen waarin men krachtige clusters bouwt. Hazewinkel is verbonden aan de EFMI business school en richt zijn betoog op de transitie van retailkanalen.

Yuri van Geest en Jan Rotmans

Het inhoudelijke programma wordt afgesloten door Marco van Zijverden, CEO van Dutch Flower Group en afgelopen weekend uitgeroepen tot EY Entrepreneur of the Year. Hij introduceert Yuri van Geest, auteur van het boek Exponentiële Organisaties en ambassadeur van de Singularity University. Hij vertelt over de snel opkomende technologieën die elkaar in hun ontwikkeling en kracht versterken. Denk aan ontwikkelingen op het gebied van ICT, biotechnologie, nanotechnologie, robotica, artificiële intelligentie, nieuwe energie, 3D printing en ruimtevaart. Jan Rotmans heeft het vakgebied transitiekunde op de kaart gezet in Nederland en in Europa. Hij zal toelichten hoe men tijdens deze transitieperiode van snelle veranderingen de juiste keuzes kan maken en deze kan vertalen naar een bedrijfsstrategie.

Gemeente Westland

Het Westland Event wordt jaarlijks georganiseerd door de gemeente Westland en wordt dit jaar voor het eerst live uitgezonden via HortiValley.nl. Dit nieuwe platform wil leerlingen, studenten en young professionals interesseren voor en de weg wijzen in de tuinbouwsector. Het thema van het jaarlijkse evenement 'Tuinbouw in Transitie' sluit naadloos aan bij de missie van HortiValley.nl, aldus de oprichters.

Ga naar HortiValley.nl voor de livestream van het Westland Event.

Geef commentaar

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd