Voor telers die vooruit kijken

Veggipedia na make-over uniek product voor sector en consument

Aantal producten verdubbelen of verdrievoudigen
312 0
Veggipedia na make-over uniek product voor sector en consument

Veggipedia, de digitale vraagbaak over groenten en fruit met feiten, cijfers, voedingswaarden en recepten, is uitgebreid met meer dan honderd producten. Ook het uiterlijk van de website kreeg een opknapbeurt. “We willen dit unieke naslagwerk voor professionals en consumenten snel verder uitbouwen”, zegt Anne Marie Borgdorff van GroentenFruit  Huis. “Hulp van telers en handelshuizen is welkom.”

Het platform is in 2010 gelanceerd om consumenten en professionals eenvoudig toegang te bieden tot informatie over herkomst, verkrijgbaarheid, bereidingswijzen en toepassingen van groenten en fruit. Na een enthousiaste start raakten zowel het actualiseren en uitbreiden van de website als de bezoekersaantallen in het slop. Als onderdeel van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) is het in het afgelopen jaar klaargestoomd voor een flitsende doorstart.

Verder uitbouwen

“Het is een uniek product, dat goed kan voorzien in de informatiebehoefte van consumenten en beroepsmatig geïnteresseerden. Voorwaarde is dat de site actueel wordt gehouden en nog verder wordt uitgebouwd”, vertelt Borgdorff, die de website onder haar hoede heeft. “Er worden nu iets meer dan 350 producten beschreven. Het zou mooi zijn als we dat in een paar jaar tijd kunnen verdubbelen of verdrievoudigen. Hulp van telers en handelshuizen is daarbij zeer welkom. Laat het ons vooral weten wanneer interessante producten of bijzondere rassen ontbreken.”

Naamsbekendheid

Aan een grotere naamsbekendheid van Veggipedia wordt inmiddels gewerkt. Op tal van communicatiedragers van de brancheorganisatie en het actieplan wordt naar de website verwezen. Dat is ook nodig om zowel agf- en gezondheidsprofessionals als consumenten tot frequenter bezoek en gebruik te verleiden.

Tekst: Jan van Staalduinen.

Geef commentaar

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd